olvasónk jelezte

2020.06.20. 14:00

Sok bosszúságot okoz a kutyagumi a szolnoki parkban

Bár a négylábúakat kitiltották a Rózsakertből, sok gazdi figyelmen kívül hagyja a táblákat, és a területen „felejtett” kutyagumi sok bosszúságot okoz az arra járóknak – erről számolt be szolnoki olvasónk, Fodor Attila is. Családjával piknikezni járnak a Tisza-parti területre, de egyre többször fordul elő, hogy nehezen találnak helyet a pokrócnak.

P. Pusztai Nóra

A tiltó táblákat többen nem veszik figyelembe.

Fotó: Mészáros János

– Megesett, hogy a kisfiunk felemelt egy darabot, és megkérdezte, mi az. A lányunk nagyon szeret cigánykerekezni. Folyamatosan attól tartunk, hogy beletenyerel egybe – panaszolta az édesapa.

Az önkormányzat környezetgazdálkodási osztálya felel a zöldterületek használatáért. Tájékoztatásuk szerint a Verseghy parkot és a Rozáriumot kiemelt területként kezelik. Az arra kijelölt helyek kivételével egyébként is tilos a zöldterületekre állatot engedni. Ezt a polgármesteri hivatal közterület-felügyelete ellenőrzi.

– A közterület-felügyelő hivatalos személy. Joga van a szabálysértések, szabályszegések észlelése esetén az elkövetőt visszatartani, igazoltatni, megbírságolni, avagy feljelenteni. Napi rendszerességgel, visszatérően ellenőrzik a város parkjait – részletezte az osztály munkatársa, aki hozzátette, hogy az intézkedéseik során elsősorban figyelmeztetéssel élnek, mivel nem a bírságolás a felügyelet célja.

– A város közterületeinek köztisztasági munkáit a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. látja el. Kézi és gépi erővel, nagy teljesítményű önjáró, illetve gyalogos kíséretű elektromos szívóberendezésekkel tartják tisztán az utakat, járdákat, közparkokat, és a kiemelt területekre fokozott figyelmet fordítanak – összegezte közleményében a környezetgazdálkodási osztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában