galériával

2020.07.11. 10:00

Interaktív labor, bogárkutatás is színesítette a berényi zoo tábort

Izgalmasan indult a Jászberényi Állat- és Növénykert idei zoo tábor sorozata. A gyerekek a bemutatkozást követően elsőként a gyűjtemény munkatársainak segítségével megismerkedtek az állatkert lakóival – mondta Kovács Ágnes, gyűjteményvezető-helyettes.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Élményközpontú bemutatók színesítették a tábort. A madaras napon a vadon élő szárnyasok kerültek középpontba. Az egyik legérdekesebb programra négy keréken gördült be a Dunavirág Vízibusz interaktív mozgó laboratóriuma. Tarjányi Nikolett, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának segítségével a gyerekek játékos formában fedezték fel a vizes élőhelyek állatvilágát.

 

A bogárkutatás szintén felkeltette a gyerekek érdeklődését. Dr. Tallósi Béla, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakembere a rovarok tanulmányozásának rejtelmeibe avatta be őket. A zárónapon 3D-s nyomtató segítségével tábori emléket alkottak és végre előkerült a hét elején elkészített fagyott finomság, a „macifagyi”. Ezt a mézes csemegét az állatkert két barnamedvéje, Helmut és Macika kapta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában