Galériával

2020.07.02. 14:00

Tábor helyett foglalkozásokat tartanak idén a karcagi ovisoknak

A Madarász Imre Egyesített Óvoda a kialakult helyzet miatt, s mert mind a kilenc óvoda nyitva van, nem tart tehetségtábort.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A műhelyvezetők öthetes, tematikus programot készítettek minden óvoda számára. A Jókai úti Óvodában Molnárné Győri Erika óvodapedagógus, a zenei tehetségműhely tábor vezetője zenei feladatokat állított össze.

– Próbáltam olyan feladatokat – zenés gimnasztikai percek, zenei kíséretek – a projektbe venni, amelyeket korábban is szerettek a gyerekek, akiknek tehetségét, életkorát is figyelembe véve alakítom a napi programot. Minden héten más a téma, s az énekes, zenés, mozgásos feladat, kézműveskedés, játék, mind ahhoz kapcsolódik – mondta a szakember, aki szerint a gyerekek nagyon motiválhatók. A délutáni dúdolókról vidáman, dalolva jönnek ki az őket váró szülőkhöz, akik így láthatják, milyen boldogok a gyerekeik a nyári óvodában.

A műhelyvezetők projektjei alapján dolgoznak a Takács Péter úti Óvodában is. A héten a város több nevezetességét felkeresik, így látogattak el a Jókai úti Nagykunsági Tájházba is, ahol Gyökeres Éva óvodapedagógus elmondta, az óvodában ideálisak a körülmények, jól kihasználható a szabadtéri foglalkozásokhoz a nagy udvar, a fedett terasz és a tornaterem. A kicsik megtanulnak kerékpározni, a nagyobbak a közlekedési szabályokat gyakorolják, vagy jurtát építenek, kézműveskednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában