fellépett a dalárda

2020.08.16. 11:30

Az egyesületi napon lakatfát állítottak a tiszasülyi faluháznál

A Tiszasülyért Egyesület idén is megrendezte az elszármazottak találkozójával egybekötött egyesületi napját.

Kovács Berta

A rendezvényen a Tiszasülyi Dalárda is fellépett

Forrás: Beküldött fotó

A hagyományosan nyaranta megtartott eseményre a vírushelyzet ellenére is közel százharminc érdeklődő látogatott el. A vendégeket stílusosan pogácsával, ásványvízzel és borral fogadták, népviseletbe öltözött leányok pedig sült hurkával és kolbásszal kínálták őket. A műsort Demjén Imre egyesületi elnök nyitotta meg, aki beszámolt az elmúlt év fontosabb eseményeiről és a további terveikről.

Ezt követően leplezték le a faluház udvarán felállított lakatfát, melyet Vizi Zsolt és felesége készített az egyesület számára. Húsz lakatot és egy gravírozót is felajánlottak. A feliratozott lakatok fán való elhelyezésével ugyanis az egyesületet lehet támogatni.

A páros továbbá kétféle, pirográf technikával készült hűtőmágnessel is megajándékozta az egyesületet, egyik fajtát a szervezet logója, a másikat Tiszasüly címere díszíti. Az ünnepi műsorról a jászkiséri Búzavirág Népdalkör, valamint a szolnoki Tisza táncegyüttes négy tagja gondoskodott. Helyi fiatal tehetségek hip-hop táncbemutatóval szórakoztatták a közönséget, majd a csataszögi Farkas Laura énekelt.

A rendezvényen a Tiszasülyi Dalárda is fellépett
Fotó: Beküldött fotó

A szervezők előzetesen meglepetésfellépőt is ígértek a résztvevőknek. Az év elején, kimondottan e rendezvényre készülve megalakították a Tiszasülyi Dalárdát, ők katonadalokkal léptek fel, sikert aratva. A vacsora után a Tápió Party Band szolgáltatta a talpalávalót, majd az ilyen alkalmakkor megszokott közös nótázással zárult a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában