Petróczki Mariann

2020.08.01. 11:30

Magának tervezett iskolatáskát egy fiatal földvári lány

Mariann egy nagyáruház felhívására készítette el a hőn áhított táskát.

P. Pusztai Nóra

– Alig, hogy véget ért a tanév, mi már a következőre nézegettünk iskolatáskákat, így témába is vágott az egyik nagyáruház felhívása. Álmaink iskolatáskáját tervezhettük meg, amire hat és tizenegy év közötti gyermekek jelentkezését várták – mesélte Füleki Mariann, a tizenegy éves Petróczki Mariann édesanyja.

A földvári lány alkotását közel száz beérkezett pályamű közül választották ki, és annak terveit egy franciaországi gyárban készítik majd el. A kis Mariann talán nem meglepő módon egy rózsaszín és lila színekben pompázó táskát gondolt ki és rajzolt vászonra.

– A formáját illetően volt egy konkrét elképzelésünk. A színét, a mintáját és az apróbb kiegészítőket viszont teljes mértékben a saját ötletei alapján vitte vászonra, még fényvisszaverő csillagokat is tervezett az első zsebre – mutatta a rajzot a büszke édesanya.

– Egy csajos táska volt a cél, alig várjuk, hogy végre a kezünkben tarthassuk a megálmodott darabot – mesélte izgatottan.

A versenykiírás szerint még a tanév kezdete előtt megérkezhet a földvári családhoz a megtervezett iskolatáska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában