Jászkunság

2020.08.17. 08:00

Múlt héten is sokan kattintottak a balesetekről szóló cikkekre

Két kárékpáros baleset is történt múlt hét hétfőn Szolnokon, öt autó csúszott egymásba Szolnokon, átadták a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait és címeit a megyeháza dísztermében – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Két kerékpáros baleset is történt hétfőn Szolnokon. Mindkét balesetben a kijelölt gyalogos-átkelőhely mellett haladó, az utat keresztező kerékpárúton körültekintés nélkül hajtottak át az úttesten a biciklisek. A Várkonyi téri körforgalomnál egy 35 éves nő, illetve a Tiszaliget lejárójánál egy kiskorú fiú hagyta figyelmen kívül a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát, és kihajtott az úttestre.

Fotó: police.hu

Egy jászberényi férfi és egy nő került szóváltásba a férfi családi háza előtt 2020. augusztus 9-én, mert az asszony kutyája a ház előtti füves részre piszkolt. A szóváltást tettlegesség követte, és a 27 éves nő a telefonjával szájon vágta az 55 éves férfit, aki megpofozta a nőt.

2020. augusztus 10-én a reggeli órákban egy tiszaföldvári lakos közlekedett személygépkocsival, mikor az előtte álló gépkocsisor utolsó autójának hátulról nekiütközött Szolnokon a 442. út 3. sz. kilométerszelvényében. Az ütközés ereje 4 gépkocsit lökött egymásnak.

Fotó: Police.hu

Júliustól átalakult az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének rendszere. Amennyiben valaki nem fizet, és az ebből keletkező hátraléka meghaladja az egészségügyi szolgáltatási járulék összegének hatszorosát, azaz a 46 ezer 260 forintot, akkor érvénytelenítik a TAJ-számát, vagyis már nem jár neki ingyen az egészségügyi szolgáltatás.

Dr. Hoksári László szolnoki háziorvos és Sasi Tímea ápolónő a betegek adatait ellenőrzi a nyilvántartásban
Fotó: Mészáros János

Rendhagyó módon adták át pénteken a megyeháza dísztermében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait és címeit. A megemlékezés évek óta bejáratott forgatókönyvét a járványhelyzet felülírta.

Fotó: Kiss János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában