munkahelyteremtés

2020.08.10. 14:00

Őszre befejeződhet a telep felújítása Törökszentmiklóson

Már a festési és villanyszerelési munkák zajlanak a volt Vegytek-telep portáján és irodaépületében.

Molnár-Révész Erika

Ottjártunkkor épp a villanyszerelési munkálatokat végezték a volt Vegytek-telepen

Fotó: Kiss János

Az 1970-ben épült iparterület fejlesztéséről szóló beruházás alapkövét tavaly márciusban tették le, miután a város hatszáznegyvenmillió forintot nyert erre a célra. Az önkormányzat százhúszmillió forintos önerőt biztosított a telep rendezéséhez. A fejlesztés része a kármentesítés, egy új, ezerötszáz négyzetméteres acélcsarnok építése, de megújul a térvilágítás, a burkolatok, és kibővült a parkoló is.

– A kivitelezés jó ütemben halad, bár az átadást eredetileg 2020 augusztusára terveztük. A munkálatok során azonban korábban nem ismert szennyezéssel találkoztunk, így módosítani kellett a terveket, engedélyeket, ami némi csúszást okozott. Ezért az új csarnok, az épület- és burkolatfelújítások, illetve a víz- és csapadékvíz-rekonstrukció jelentős része elkészül, de a burkolatfelújítás, illetve a víz- és csapadékvíz-rekonstrukciós munkák másik része csak az ősszel fejeződik be. Az önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy a telephelyen működő vállalkozások számára jobb szolgáltatást kínálhat, ezzel elősegítve a fejlődésüket, esetleg bővülésüket, új munkahelyeket teremtve a városban. Az új csarnok bérbeadásából pedig többletbevételre számítunk – tájékoztatta hírportálunkat Markót Imre polgármester.

Ottjártunkkor épp a villanyszerelési munkálatokat végezték a volt Vegytek-telepen
Fotó: Kiss János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában