TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2020.09.23. 11:30

Támogatásokból vásároltak korszerű életmentő eszközt

Az eset-kocsin teljesít majd szolgálatot az az új, automata mellkompressziós készülék, melyet a napokban vettek át a Törökszentmiklósi Mentőállomás képviselői Budapesten.

Molnár-Révész Erika

A készüléket Kardos József vezető mentőtiszt (középen) és Farkas Attila, a mentőállomás vezetője vette át Unger Edittől, az alapítvány munkatársától

Forrás: Beküldött fotó

Az életmentő eszköz 5,5 millió forintba került, melyhez 4,1 milliót az Országos Mentőszolgálat Alapítványa biztosított, a fennmaradó 1,4 milliót pedig a Törökszentmiklósi Mentőalapítvány állta.

A készüléket Kardos József vezető mentőtiszt (középen) és Farkas Attila, a mentőállomás vezetője vette át Unger Edittől, az alapítvány munkatársától
Fotó: Beküldött fotó

– Az egészségügyi dolgozók körében csak „Lucas”-nak nevezett eszköz az újraélesztés alatt kiváltja azt a bajtársat, aki a segítségre szoruló beteg mellkasát nyomja, így felszabadul két kéz, amely akár gyógyszer adásával, akár légútbiztosítással segítheti az ellátást. A másodpercek alatt felszerelhető eszköznek köszönhetően biztosított a folyamatos, egyenletes mellkasi kompresszió, ráadásul mozgás közben, mentőautóban is használható.

– Mobil eszközről van szó, akkora az egész, mint egy hátizsák, saját akkumulátora van, hosszú időt biztosítva az üzemelésre – tájékoztatta hírportálunkat Ménes Dávid mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában