Galériával

2020.09.18. 11:30

Átadták az óvoda felújított épületét Szelevényen

Mosolygó arcok, vidám gyermekműsor. Szelevényen is felújították az óvodát, melyet kedden át is adtak.

P. Pusztai Nóra

Szalagátvágással ért véget az átadóünnepség

Fotó: Nagy Balázs

A település a Magyar Falu Programban közel harmincmillió forint támogatást nyert a beruházásra. A munkálatok még tavaly elkezdődtek, a gyerekek a felújítás idején a parókia épületében kaptak helyet. A több mint százéves óvodaépület kívül-belül megújult, így szebb, komfortosabb intézménybe járhatnak ezentúl a gyermekek.

– Igazi retró hangulata volt az ovinak, nagy beruházás régen volt már. Ugyan a tetőt nem régen csinálták, de a födémmel még lehetnek bajok – mondta Kerekesné Holló Helga polgármester, aki a keddi átadón kifejtette azt is, hogy az épület kora már a munkálatok kezdetén megnyilvánult. Az esőcsatorna, valamint a nyílászárók cseréje mellett a homlokzatot is teljesen felújították, és kívül-belül kifestették az épületet.

– Az elektromos hálózat olyan állapotban volt, ami még a munkát is hátráltatta, így azt is korszerűsítették – tette hozzá.

– Az óvodai dolgozók szakmai elhivatottsága és felkészültsége mellett a biztonságos környezet is elengedhetetlen – hangsúlyozta a falu vezetője.

Kerekesné Holló Helga kitért arra is, hogy bár a vírushelyzet miatt szerződést kellett módosítani, és csúsztak a munkálatok, de végül elkészült az óvoda, még az udvar is bővülhetett két játékkal. Az intézménybe jelenleg huszonnégy gyermek jár, számuk az év folyamán gyarapodni fog.

A gyerekek műsorral készültek az ünnepségre
Fotó: Nagy Balázs

Boldog István országgyűlési képviselő az ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy a szülőknek gyermekük biztonsága a legfontosabb. Ha a feltételek teljesülnek, akkor a fiatalok a kistelepüléseken telepednek le és nem vágynak majd el a nagyváro­sokba.

– A Magyar Falu Program százmilliárdjai hasznos fejlesztéseket hoznak országszerte a legkisebb településekre is. A nyugodt körülmények és a beruházások hatására számos helyen növekszik a lakosság létszáma is. Szelevényen a legnagyobb probléma, hogy nincs megfelelő ingatlan, de bízom benne, hogy a fiatalok keresik a lehetőséget, és itt maradnak, érezve azt, hogy falun lakni előny. Ugyanis a biztonság, a jó levegő és a közösség is másabb, mint a városokban. A beruházásoknak köszönhetően a magyar falvaknak is van jövője – foglalta össze gondolatait Boldog István, aki az elmúlt időszakban zajló fejlesztéseket is megtekintette.

Nyáron másfél millió forint támogatással, társadalmi összefogásból temetőkerítés épült, harmincan dolgoztak azon, hogy elkészülhessen a szakasz, de a tavalyi évben elnyert falubuszt is most adták át hivatalosan. Számos idei pályázat elbírálására várnak Szelevényen. Játszóteret például már biztosan építhetnek, a halottas hűtő beszerzésére benyújtott kérelem eredményéről viszont még nem értesítették a falu vezetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában