galériával

2020.09.01. 17:30

Komoly segítséget jelent a megyei családoknak az ingyenes tankönyv

Idén, a szeptember 1-én megkezdődött tanévben először nem kell fizetnie a tankönyvekért az általános és középiskolás diákoknak.

Mészáros Géza

Az első ingyenesen átvehető tankönyvek kiosztásának zavartalanságáról kedden a Fiumei úti Általános Iskolában személyesen is tájékozódott dr. Kállai Mária, a térség parlamenti képviselője, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke.

– Pedagógusaink már több mint egy hete készülnek az új tanév feladataira, gyermekeink számára pedig most kezdődik meg az új tananyagok megismerése. Sajnos továbbra is számolnunk kell a koronavírussal, de remélem, minél kevesebb fertőzés, megbetegedés, rendkívüli esemény töri meg a tanítás normál menetét, noha ezekre minden intézményben felkészültünk – hangsúlyozta dr. Kállai Mária.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a köznevelésben idén, országosan csaknem 1,2 millió tanuló jut hozzá térítésmentesen tankönyveikhez, köztük a szakképzésben tanuló 220 ezer diák. Az elmúlt esztendőhöz képest 150-160 ezer tanulóval többen kapnak ingyen könyvet. A szolnoki intézményekben több mint tízezer általános és középiskolai diák kezdte meg a 2020/21-es tanévet, ők is mind ingyen jutottak tankönyvekhez.

– Iskolakezdéskor a tankönyvcsomagok 10-15 ezer forintos ára jelentette a legnagyobb tételt a családi költségvetésben. Úgy vélem, a kedvezmény kiterjesztése komoly segítséget jelent minden családnak – tette hozzá a honanya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában