Budapest/Szolnok

2020.10.10. 11:30

Détár Enikő és Baranya Dávid döntőig jutnának bravúros táncukkal

A Vámpírok báljának szólistája 2007 óta, az idén augusztusban bemutatott Puskás Musical „Buzánszky Jenője”. A fiatal táncművész, Baranya Dávid egykor a TV2 Megatánc című műsorában tűnt fel, harmadik helyen végzett. A szolnoki származású táncos azóta számos sikert és élményekben gazdag fellépést könyvelhetett el. Jelenleg pedig a csatorna Dancing with the stars című produkciójának szereplője. Détár Enikő művésznővel az oldalán igyekeznek elkápráztatni a nézőket, reményeik szerint hétről hétre.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Détár Enikő és Baranya Dávid sokat próbáltak, hogy ma estére minden mozdulat tökéletes legyen

Forrás: tv2/dancingwiththestars

– Izgalmas időszakot élek át, a műsor remek lehetőség egy újabb tapasztalásra. Détár Enikővel szinte azonnal megtaláltuk a közös hangot. Színésznőként ösztönösen tudja, hogyan épül fel egy produkció. Hihetetlen energiákkal és elismerésre méltó szakmai alázattal veti bele magát a próbákba – kezdte Baranya Dávid. Hozzátette, azok pedig akadnak szép számmal, napi szinten készülnek a szombati szereplésre.

– Több óra hosszán át tanuljuk és tökéletesítjük a mozdulatokat. Úgy hiszem, csak így lehet eredményeket elérni. Természetesen szeretnénk minél tovább eljutni a műsorban, sőt, lehetőleg a döntőig menetelni! Célul tűztük ki, hogy hétről hétre olyan elemekkel és bravúrokkal színesítjük a táncainkat, amelyek valóban megdöbbentik, elkápráztatják az embereket. Ehhez persze mindig egy kicsit magasabbra kell tenni a mércét és átlépni a határainkat. Enikő személyében olyan partnert kaptam, akivel mindezt képesek leszünk megvalósítani – részletezte a táncművész. Kiemelte, a műsor legnagyobb kihívása is maga a felkészülés, hiszen rövid idő alatt kell összeállítani egy lenyűgöző koreográfiát.

– Emelésekkel, dobásokkal fűszerezzük a lépéseket. Ezekhez elengedhetetlen a jó fizikai kondíció, ám fejben, elmében is tökéletesen szükséges összpontosítani. A versenytánc világa nagyon összetett, küzdelmes. Enikő számos színházi táncos produkcióban szerepelt már, noha ezek eltérnek ettől a területtől, jó alapokat szerzett az eredményes felkészüléshez – részletezte Baranya Dávid.

A páros tehát nagy reményekkel és energiákkal vág bele a műsorba, izgatottan várják a szerpelés pillanatát. A táncművész elárulta, sokat jelent számára, hogy egy ilyen közegben is kipróbálhatja magát. Jövőbeli tervei ugyan még szorosan a tánchoz fűzik, ám azt vallja, több területen érdemes tapasztalatot, tudást szerezni, hiszen szakmájában az idő véges.

Détár Enikő és Baranya Dávid sokat próbáltak, hogy szombat estére minden mozdulat tökéletes legyen
Fotó: tv2/dancingwiththestars

– Ha szabad így fogalmaznom, még van pár jó, aktív évem, de kell, hogy legyen valami, ami biztos pontot jelent a tánc mellett. A világ egyébként is gyorsan, hirtelen változik, reálisan kell látnunk benne önmagunkat és keresni a helyünket. Több irány is érdekel, foglalkoztat, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen hallgatok közgazdaságtant. Az üzleti irány mellett a személyiségfejlesztés is vonz – magyarázta Baranya Dávid.

Nemrég futóversenyen is részt vett

A táncművész energikus emberként vall magáról. Szívesen foglalkozik egyszerre több dologgal, és kikapcsolódni is aktívan szeret. Amikor éppen nem előadást hallgat, vagy próbál, akkor is valamilyen mozgásformával töltekezik.

– A futás és kerékpározás a mindennapjaim részét képezik. Ugyan előbbire a próbák miatt kevesebb időm jutott, azért a közelmúltban részt vettem egy futóversenyen a Balaton mellett, a harmadik helyezést sikerült elérnem. Budapesten egyébként szinte mindenhová kerékpárral járok, ha pedig tehetem, túrázni megyek a kétkerekűmmel – árulta el Baranya Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában