CIBAKHÁZA/LŐRINCI

2020.10.02. 07:00

Együtt láttak el szolgálatot négy megye polgárőrei

Motoros, lovas és kutyás polgárőrök együtt vállaltak szolgálatot a Heves megyei településen, Lőrinciben.

P. Pusztai Nóra

A megyéken átívelő közös szolgálat célja a külterületi övezetekben az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása, és a már megtisztított területek szennyezésmentes állagának megóvása volt. De segítettek sérültön, és tüzet is felfedeztek.

A cibakházi kutyás polgárőr, Habara István is csatlakozott az akcióhoz. A főtéri játszótéren, az önfeledten játszó gyermekeknek kellett segítséget nyújtaniuk, egy illuminált állapotban lévő, agresszívan viselkedő személlyel szemben. A szolgálatról dr. Radácsné Reszegi Rita, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának elnöke a szervezet honlapján is beszámolt.

A polgárőrök áldozatos és önkéntes közreműködésével, azzal, hogy időben értesítették a mentőszolgálatot a sérültnél, azzal, hogy a gyorsan terjedő tűzhöz időben kijutottak a tűzoltók, azzal, hogy a gyermekeknek a kutyás polgárőrök biztosították a gondtalan játékot, növelték a lakosság biztonságérzetét – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában