Elismerés

2020.11.24. 14:00

Idén ketten vehették át a Tiszajenő Községért Díjat

A koronavírus-járvány miatt rendezvényeket ugyan nem tudnak tartani, ennek ellenére nem mindenütt marad el a települési díjak átadása. A minap egészen szűk körben ugyan, az előírt biztonsági intézkedések mellett, de köszöntötték Tiszajenő Községért Díjjal kitüntetetteket.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A díjat a település életében, oktatási és társadalmi területen nyújtott magas színvonalú tevékenység elismerésére alapították és évente adják át azoknak, akiket erre a testület a leginkább méltónak talált.

Idén ketten vehették át e helyi elismerést. Puskás Béla Csaba, a község előző polgármestereként ért el jelentős eredményeket a település fejlődésében. Miskóné Makovics Györgyi pedig a polgármesteri hivatalban a gazdálkodási-pénzügyi feladatokat látta el, és ami manapság már lassan ritkaságszámba megy, mindvégig kitartott munkahelye mellett. Itt kezdte pályafutását 1980-ban és innen is megy nyugdíjba idén december 20-án.

– Szinte a hobbimnak éreztem ezt a munkát, ezt egyszer a jegyzőnk is megjegezte, látva, hogy mennyi energiát fektetek bele – árulta el a díjazott hölgy. – A nehézséget a pénz előteremtése jelentette, a gazdálkodás már rutinná vált. Időről időre persze voltak reformok, így soha nem vált unalmassá a munka. Nyugdíjasként majd egy évet mindenképpen pihenni szeretnék, a ház körül tevékenykedni, megcsinálni az elmaradt tennivalókat, utána elgondolkodom, van-e még erőm, kedvem valami újba kezdeni.

– Először nem is akartam a díjat elfogadni, de a testületi tagok végül rábeszéltek – árulta el Puskás Béla Csaba, aki 2006-tól 2019-ig polgármesterként munkálkodott a település fejlődéséért, azt megelőzően pedig négy évig volt alpolgármester.

Puskás Béla Csaba arra a kérdésünkre, mely polgármesteri eredményeire a legbüszkébb, elmondta, nagy eredménynek tartja, hogy a templom megépülhetett. Aaz érdem nem csak őt illette, hiszen a képviselő-testületnek is meg kellett szavaznia az egyes döntéseit. Az óvodát, iskolát, az önkormányzat épületét hőtechnikailag sikerült felújítani, a kultúrház nyílászáróit kicserélték. Traktort és glédert is beszereztek.

– Legelső eredményem az orvosi rendelő felújítása volt. Annak is örülök, hogy sikerült nagyrészt kiépíteni a csapadékvíz-elvezető hálózatot – mondta a díjazott korábbi polgármester. – Arra viszont nem vagyok büszke, hogy az ivóvízminőség-javító programban benne voltunk, a beruházás ellenére nem lett jobb a vízminőség, bár ez nem rajtunk múlott.

Puskás Béla Csaba azt is elárulta, a díjjal járó pénzjutalmat nem tartotta meg, hanem felajánlotta a nyugdíjas klubnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában