teljesítmény

2020.12.23. 11:52

A legjobb vállalatok között van a tószegi kerékpárüzem

A megye harmadik legnagyobb árbevételű cége, az Accell Hunland bekerült a száz legnagyobb árbevételű magyar vállalat közé.

Rimóczi Ágnes

A száz legnagyobb árbevételű magyar vállalat közé került az európai kerékpárgyártás élmezőnyében lévő Accell Hunland. A 2019-es teljesítménye alapján Jász-Nagykun-Szolnok megye harmadik legnagyobb árbevételű vállalata 313 millió eurós nettó árbevételt generált.

Több mint 350 ezer e-bike készült tavaly Magyarországon, ennek 77 százaléka – 270 ezer elektromos rásegítésű kerékpár – a tószegi Accell Hunlandnál gurult le a szerelőszalagról.

– Egyre több elektromos kerékpárt adnak el Európa-szerte, amiből Magyarország is kiveszi a részét. Az, hogy cégünk az ország 100 legnagyobb árbevételű vállalata lett tavaly, idén pedig elkészült a hárommilliomodik kerékpár is Tószegen, ékesen bizonyítja az Accell Hunland jelentős szerepét az elektromos kerékpárok magyarországi térnyerésében – mondta Vass Attila, a cég ügyvezető igazgatója a jeles mérföldkövek kapcsán.

A tószegi Accell Hunland kerékpárösszeszerelő üzem 2001-ben alakult zöldmezős beruházásként. Az első kerékpár 2002 augusztusában gördült le a gyártósorról, a vállalat éves gyártókapacitása mára megközelíti a 300 000 kerékpárt, melynek 98,5 százaléka elektromos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában