Galériával

2020.12.16. 19:00

Adománnyal tennék boldoggá a gyermekek karácsonyát Újszászon

A jászberényi Jász Búvár Önkéntes Mentőcsoport több doboznyi adományt juttatott el gyűjtésüknek köszönhetően Újszászra. Az ajándékokat kedden adták át a polgármesteri hivatal épületében.

S.G.A.

Fotó: Tóth-Szabó Renáta

Az egyesület 2009-ben alakult nyolc fővel, jelenleg pedig már tizenketten mentenek és segítenek. Feladataik közé tartozik a vízben törénő kutatás, mentés, árvízvédelem, továbbá vízben eltűnt személyek keresése is. Karácsony közeledtével úgy érezték, itt az idő, hogy speciális segítő tévékenységük középpontjában ezúttal a gyermekek legyenek.

Akciójukkal elsősorban az Újszászon élő rászoruló gyermekeknek próbáltak segíteni már megunt, kinőtt, de még jó állapotú ruhákkal és játékokkal.

– Csapatunk nagy ismertségnek örvend, így közösen úgy döntöttünk, miért ne használhatnánk ezt fel a gyermekek megsegítésére is? Szerettünk volna több ponton is személyesen átadni az összegyűjtött adományokat, de a koronavírus-járvány ezt lehetetlenné tette. A csomagok átvételét a Római Katolikus Egyház Karitasz Újszászi Csoport vállalta – mondta az egyesület vezetője, Túri Béla. Hozzátette, a végeredmény várakozáson felüli lett, hiszen két furgonnyi csomagot sikerült összegyűjteni Szolnokon és Jászberényben.

Az adományokat Battyányi Józsefné Katalin, a Római Katolikus Egyház Karitasz Újszászi Csoport vezetője vette át. Rajta kívül jelen volt még Dobozi Róbert polgármester és Kaló Istvánné alpolgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában