fogyasztóvédelem

2020.12.19. 11:30

Az online vásárlásokat ellenőrzik megyénkben is a fogyasztóvédők

A biztonságos karácsonyi vásárlás feltételeinek biztosítása, illetve a vásárlók érdekeinek védelme – ez a legfőbb célja a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseknek, melyek megyénkben is zajlanak.

Rimóczi Ágnes

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya idén is figyelmet fordít az akciósként feltüntetett áruk és szolgáltatások ellenőrzésére. Vonatkozik ez az ünnepi termékekre, így górcső alá kerültek a csokoládék, ellenőrzik a mák, a dió, a bejglik, a szaloncukrok, karácsonyi és szilveszteri dekorációk, a virsli és pezsgő forgalmazását.

– Az ellenőrzés feladata feltárni a vásárlók megkárosításához, megtévesztéséhez vezető árfeltüntetési, és áralkalmazási szabálytalanságokat. A vásárlónak pontos tájékoztatást kell kapnia a termék áráról, és ügyelni kell arra, hogy az akciós újságban vagy a polcon lévő címkén feltüntetett árat kérik-e a termékért – emelte ki dr. Lipták Gergely.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályának osztályvezetője kitért arra, hogy általánosságban is, de most, a járványhelyzetben emelkedik az online vásárlások száma, megnőtt a jelentősége az online kereskedelemnek. Emiatt idén – már a karácsonyi időszak előtt is – kiemelten ellenőrizte a fogyasztóvédelem a webáruházakat.

– A megyei online áruházakat évek óta rendszeresen vizsgáljuk. Csak biztonságos és leellenőrzött webshopból érdemes vásárolni, ahol minden tájékoztatást megkapunk, így például a cégnevet, cégadatokat, elérhetőséget, panaszkezelési tájékoztatót és az elállásról szóló tájékoztatást. A webáruházaknál az ünnepi időszakban leginkább az akciók valóságtartalmát ellenőrizzük – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában