Kultúra

2020.12.31. 07:00

Barangolásra hívják a kunszentieket

Az általános művelődési központ intézményeiben is újraszervezték a munkát az elmúlt hónapokban. Többféle módszerrel kísérleteztek, hogy kulturális tartalmakat nyújthassanak az érdeklődőknek.

P. Pusztai Nóra

– Fontos, hogy látogatóink jól, tartalmasan és szórakoztatóan tudják eltölteni akár az otthoni bezártságot, akár az ünnepeket – vallja Pusztai Gabriella, a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatója.

A könyvtárban például könyvkihordást szerveztek.

– Már tavasszal is működött, a megkeresésekre válaszolva minden szerdán útnak indítjuk a szállító autót, a visszaérkezett példányokat pedig folyamatosan fertőtlenítjük – tudtuk meg.

A közösségi oldalon az őszi, téli ünnepkörröl tájékoztatták olvasóikat, bemutatva azt is, hogy milyen belső munkálatokat végeznek éppen az intézményben.

– Az egyik olvasónk videofilmet készített arról, hogyan mozogjanak az idősek otthon – mesélte a vezető.

A múzeumban sem tétlenkednek. A szakemberek kutatómunkát végeztek, tanulmányok készültek, valamint a nyolcvanezres gyűjteményt is digitalizálták, közben interaktív feladatokat hirdettek, hogy megmozgassák látogatóikat.

– Könyvcsomagot lehetett nyerni a totóval, mely során egy épületrészletet kellett felismerni. Azon dolgozunk, hogy minél több érzékszervet bevonjuk, közel hozva az embereket a tárgyakhoz és dokumentumokhoz – foglalta össze Pusztai Gabriella.

A téli szünet idejére Kunszentmártoni barangoló címmel, családi vetélkedőt hirdettek. A jelentkezők a város különböző pontjain kaptak feladatokat. De fotó- és rajzpályázatra is várták a jelentkezőket. Hírportálunkon már korában beszámoltunk a múzeum időszaki kiállításáról, melyet hamarosan online meg is tekinthetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában