Díj

2020.12.12. 07:00

Elismerték a jászsági fiatalok csapatának önkéntes tevékenységét

A Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesület kapta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által alapított „Önkéntes tevékenységért 2020” díjat.

Illés Anita

Szív alakú fémedényben gyűjtik a kupakokat Apátin

Fotó: Pesti József

A jászapáti székhelyű közösség helyi és térségi elismertsége magas fokú, amit az is igazol, hogy a kiemelkedő önkéntes szervezet kategóriában a legtöbb jelölést kapta. A javaslatokat bíráló három tagú bizottság a díj odaítélésekor egyebek közt figyelembe vette azt, hogy az egyesület tevékenysége a helyi igények széles körére válaszol.

Szív alakú fémedényben gyűjtik a kupakokat Apátin
Fotó: Pesti József

Küldetésük, hogy a programjaikon résztvevő fiatalok olyan felnőttekké váljanak, akik képesek lesznek felelősen és bátran gondolkozni, valamint cselekedni, tenni a közösségért, a környezetért.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyesület karitatív kezdeményezéseivel évek óta támogatja a beteg, hátrányos helyzetű gyerekeket és családjaikat. Öt éve gyűjtik a műanyag kupakokat, melynek bevételét mindig más-más szervezet kapja. Idén ezt a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában