beszámoló

2021.01.27. 11:30

A tanyagondnoki szolgálatról is döntöttek Jászkarajenőn

A közelmúltban elkészült a helyi önkormányzat munkájának elmúlt egy évi összefoglalója. A beszámoló egyebek mellett arra is kitér, hogy nemrég indult el a polgármesteri hivatal Facebook-oldala, amelyen a legfontosabb helyi hírekről tájékoztatják a lakosságot.

Hartai Gergely

A 2020-as év kiemelt ügyei között szerepelt, hogy a szennyvízcsatorna-hálózat beüzemelése miatt szükség volt rendeletben szabályozni a talajterhelési díjat, melyet a szennyvízszolgáltatóval szerződést elmulasztók kötelesek fizetni idén januártól. Döntés született a környezetvédelmi alap létrehdöntozásáról is.

Megtudtuk, az együttélés zavartalansága érdekében, s a felmerült konfliktusok, szabálysértések miatt újra szabályozták a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletet.

Ennek apropója egyrészt a lakossági bejelentések számának emelkedése, másrészt a közterület-felügyelet létrehozása volt.

Mivel a közterület-felügyelő az új szabályok alapján a helyszínen is eljárhat, és bírságolhat a jegyző közigazgatási hatáskörében eljárva.

A járványügyi helyzetben a polgármester kezdeményezésére döntés született a tanyagondnoki szolgálat felállításáról.

Határozati döntést igényelt a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj Programhoz való csatlakozás, illetve a benyújtott pályázatok elbírálása.

Emellett az óvodások, iskolások és idősek pénzügyi támogatása és a Karai Örömút Egyesület részére vissza nem térítendő támogatás nyújtása egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában