Kisújszállás

2021.01.26. 07:00

Aranyat hozott a rengeteg gyakorlás Kiss Violettának

Arany minősítést kapott az online megrendezett abonyi VII. Országos Bihari János Hegedű-, Gordonka- és Vonós Kamarazenei Fesztiválon Kiss Violetta, a baptista alapfokú művészeti iskola növendéke.

Daróczi Erzsébet

Kiss Violetta a versenyen megszerzett arany minősítésével

Fotó: Daróczi Erzsébet

A versenyre tanára, Kepesné Bögös Gabriella Hanna készítette fel, zongorán Orosz Balázs működött közre.

– A Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola ötödik osztályosa vagyok. Nagyon szeretek tanulni, ez a jegyeimen is látszik, kedvencem a történelem és az ének – mondta a tízéves Kiss Violetta.

Kiss Violetta a versenyen megszerzett arany minősítésével
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A művészeti iskolába három éve iratkoztam be, mégpedig gordonka szakra. A cselló egy iskolai előadáson tetszett meg, azóta a „mindent” jelenti számomra. Nagyon komolyan gondolom a zenei pályát, csellótanár szeretnék lenni. Példaképem tanárom, Kepesné Bögös Gabriella Hanna, akivel nagyon nagy összhangban tudunk együtt dolgozni.

– A rengeteg gyakorlás, tanulás eredménye ez az arany minősítés is, bár a verseny azzal nehezebb volt, hogy nem a zsűri, hanem a kamera előtt kellett játszanom – árulta el Violetta, akinek kedvenc zeneszerzője Wolfgang Amadeus Mozart. A tehetséges lány nagyon szereti a szolfézsórákat is, sajnálja, hogy a vírushelyzet miatt most a zenekari próbák szünetelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában