Galériával és videóval

2021.02.15. 15:50

Maskarás felvonulással űzték el a telet a fényszarui óvodások

„Jöjjön a tavasz! Vesszen a tél!” – skandálták a télűző rigmust hétfő délelőtt a jászfényszarui Napfény Óvoda udvarán, ahol a busójárás hagyományait elevenítették fel.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

– Pedagógiai programunk részeként arra törekszünk, hogy az évszakokhoz kötődő régi népszokásokat megismertessük a gyerekekkel – mondta Klippánné Jáger Melinda intézményvezető.

– A farsangi időszakot általában kiszebáb-égetéssel zárjuk. Mivel a Mazsola csoport pedagógusai régebben már szerveztek busójárást az óvodában, ezért úgy gondoltuk, hogy idén ezzel a népszerű mohácsi szertartással űzzük el a telet – tette hozzá.

A videó fotónkra kattintva tekinthető meg:

Az eseményt a Mazsola csoport tavaszváró műsora színesítette, melyet Kovácsné Papp Andrea és Cseszkóné Zsámboki Tímea óvónők tanítottak be. A gyerekek busó öltözetbe bújva, zajkeltő eszközökkel vonultak fel az udvaron. Vidám dalokkal, tánccal, jókedvvel igyekeztek előcsalogatni a tavaszt. A többi óvodai csoport is csatlakozott a busókhoz, így közösen még nagyobb zajt csapva vonultak fel a Kisiskola körül. Önfeledt hangoskodás, vidámság töltötte be a városközpontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában