Galériával

2021.02.25. 12:35

Négyes iker kecskegidák születtek Karcagon

Nem először fordult elő a karcagi tanyán, hogy négyes iker kecskegidák születtek.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Húsz éve volt utoljára, hogy Kiss Virágék karcagi tanyáján négyes kecskeikrek születtek. Most ez február 15-én újból megtörtént, azóta a múlt héten iker kecskék, a héten pedig egy másik anyának született egy kecskéje.

– A tanyasi állattartó gazdálkodást harminc évvel ezelőtt még nagypapám, Nagy-Szentesi Lajos kezdte el, ő német juhász kutyákkal foglalkozott, ezüst fokozatú mester kutyakiképző volt. Amikor anya és keresztanyám megszületett, a papa pónilovakat vett, majd tanyát vásárolt és bővítette az állatállományt is – idézi Virág a kezdeteket, aki kiskora óta részt vesz az állatok ellátásában.

Nagyapja halála után édesanyja segítségével és most már öccse, Sándor is besegít, és a mama, Nagy-Szentesi Lajosné tanácsait meghallgatva, ő viszi tovább a gazdaságot őstermelőként. Vannak birkák, kecskék, lipicai és arab félvér lovai, pónik, sertések, magyar kutyafajták, baromfik és egy szamár is.

Nemzetközi fogathajtó engedélye is van már Virágnak, most ugyan a versenyek elmaradnak, de az elmúlt években több megyei bajnoki címet ért el fogatával, de arató és szüreti felvonulásokon is ott van a családi fogattal Karcagon és a környéken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában