Galériával

2021.02.22. 17:30

Új iskolabuszon utazhatnak a vezsenyi gyerekek

Önerőből vásárolt meg egy 20 személyes új iskolabuszt Vezseny. A 25 millió forintos új buszt Lukács Gyula autóbuszüzletág-vezető adta át Szabó Ferenc polgármesternek.

Kovács Berta

Önerőből vásárolta meg a 20 személyes új iskolabuszt Vezseny. A 25 millió forintos új buszt Lukács Gyula autóbuszüzletág-vezető adta át Szabó ferenc polgármesternek.

Új iskolabusszal gazdagodott Vezseny. A korszerű, húszszemélyes IVECO járművet hétfőn vehette át Szabó Ferenc polgármester.

A buszra azért is nagy szüksége van a településnek, mert helyben csak alsó tagozatos tanítás zajlik, a felsősök Tiszavárkonyra járnak át az Endre Király Általános Iskolába. Ingázásukat nagyban megkönnyíti egy modern, kényelmes jármű, melynek a napi utazgatás mellett osztálykirándulások során is nagy hasznát veszik.

A beruházás 25 millió forintjába került az önkormányzatnak, de a jelenleg kapható legkorszerűbb ilyen jellegű járműhöz jutottak hozzá. Az Euro 6-os motorral ellátott, 180 lóerős, nyolc sebességfokozatú, automata váltós buszon öröm lesz közlekednie a gyerekeknek. Kedd délután már ki is próbálhatják az új szerzeményt.

A busz Kaposvárról érkezett, saját kerekein megtéve a kilométereket, Lukács Gyula autóbuszüzletág-vezető jelképesen egy nagyméretű kulccsal adta át Szabó Ferenc polgármesternek.

A minden kényelemmel felszerelt jármű, klimatizált, a fűtés működtetéséhez a motort sem kell járatni. Minden ülés fölött olvasólámpa található, még lehajtható monitor is van benne, tehát hosszabb ideig tartó utazáshoz is komfortos.

– A buszt teljes egészében önerőből vásároltuk, tíz év spórolásának a gyümölcse – számolt be róla a polgármester.

A korábbi iskolabusz már közel harminc éves, elhasználódott, megérett a cserére.

– Az utóbbi időben igen magasak voltak a szervizelési költségek, a végén már nem volt kellően biztonságos használni, így saját, kilenc személyes buszommal hordoztam a gyerekeket. Az új buszt is egyelőre én fogom vezetni, amíg nem lesz sofőrünk. Ez nekem plusz munkával jár, de addig is megspóroljuk a vezető bérét – jegyezte meg a polgármester.

A buszt az iskola udvarán található garázsban helyezik el, ahol korábban a régi iskolabusz is állt. Az még bizonytalan, mi lesz elődjének a sorsa, de a polgármester elmondta, valószínűleg megpróbálják értékesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában