Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola

2021.03.06. 07:00

A járvány miatt sem állt le a gyakorlati oktatás a kisúji iskolában

Az érettségire készülő végzősök kiscsoportos foglalkozásokon vehetnek részt.

Daróczi Erzsébet

A vendéglátóipari ágazat kilencedikes tanulói Bottlik Imréné szakoktatótól tanulták a cukrászati alapismereteket

Fotó: Daróczi Erzsébet

Biztosították a gyakorlati képzést a kilencedik évfolyamosoknak az Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskolában az elmúlt időszakban. A felsőbb éveseknek is teljesítenie kell a tanulói szerződésből fakadó kötelezettségüket azokon a munkahelyeken, melyek nem zártak be – adott helyzetjelentést hírportálunknak Toldi Attila, az intézmény igazgatója.

Bár az éttermek zárva vannak, azokon a gyakorlati helyeken is tudtak pallérozódni tanulóik, hiszen a legtöbb helyen nem állt le a munka.

– A gépészet ágazatba tartozó szakmák esetében ilyen cégeknél dolgoztak tanulóink, a kereskedőink pedig ott voltak a boltokban. Az órarendet átszerveztük, a kilencedikeseknek heti egy nap tartottunk az iskolában gyakorlati oktatást vagy szakmai elméletet, a többi tantárgy oktatása náluk is digitális formában valósult meg.

A vendéglátóipari ágazat kilencedikes tanulói Bottlik Imréné szakoktatótól tanulták a cukrászati alapismereteket
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A most érettségizőkkel kiscsoportos foglalkozásokat tartottunk – tette hozzá az igazgató, aki azt is elárulta, hogy az érettségi tantárgyakból tömbösített órákat tartottak, aminek a diákok nagyon örültek, mert jobban megértették az anyagot, személyesen könnyebb visszakérdezni, mint digitális órán.

– A végzősök közül néhányan felsőfokú szakképzésbe jelentkeznek, de sokan maradnak ősztől nappali tagozaton második szakmát tanulni, illetve érettségizni. A nyolcadikosok felvételi lapjai beérkeztek, az utóbbi öt esztendő legtöbb jelentkezését kaptuk meg – a végleges döntés a létszámról április közepén várható.

– A gépészet szak­macsoport egyébként a fiú­kat vonzza. A hegesztőszakma a legnépszerűbb, mert azzal tanulóik el tudnak helyezkedni. A szociális ágazatban a diákok a kisgyermekgondozó szakma iránt érdeklődnek leginkább – mondta Toldi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában