Galériával / videóval

2021.03.19. 14:17

Felújítják Tiszaföldvár forgalmas útját

Teljes felújításon esik át a napokban a Döbrei János út.

Hartai Gergely

Fotó: Nagy Balázs

Az útszakasz csütörtöki sajtóbejárásán megtudhattuk, a környék lakói régóta várnak már arra, hogy biztonságosabban lehessen közlekedni az érintett vonalon. Fehér Róbert, a városrész önkormányzati képviselője hírportálunk érdeklődésére elmondta, a 2,7 kilométeres szakasz az elmúlt évtizedekben nem kapott komolyabb figyelmet, csak foltozások és kisebb javítások történtek rajta. A meglehetősen nagy forgalmú út mentén ugyanakkor iskola és óvoda egyaránt megtalálható, ezért közlekedésbiztonsági szempontból is halaszthatatlanná vált a helyreállítás.

– Rendkívül időszerű volt, hogy elkezdődjön a munka a Döbrei úton, hiszen az nemcsak az itt élők közlekedését segíti, hanem Cibakházára, Nagyrévre és Tiszainokára menet is ezt használják a közlekedők. Ezért is lehetett, hogy a Magyar Falu Programban helyet kapjon a felújítás. Az egyik lakó épp az imént mondta el, hogy még a hetvenes években lett kiszélesítve az út, azóta nagyobb volumenű munkálatok nem történtek itt – vette át a szót a térség országgyűlési képviselője.

Boldog István ezután azt közölte, a város tágabb környezetében más utak rekonstrukciója is megkezdődik. Rendbe teszik például a Kengyel-Tiszatenyő közti út egy szakaszát, valamint helyreállítják a Mezőhék-Martfű közti utat egyaránt.

A Döbrei út kialakításához hozzátartozik, hogy korszerűsítik, és megemelik a buszmegállókat, a balesetveszélyes pontokat pedig megszüntetik. A munkálatok várhatóan májusban fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában