tavaszi munkálatok

2021.03.30. 17:25

Megkezdődtek a virágágyások előkészítései Szolnok közterületein

Városunkban kisebb virágfelületek, illetve zöld területek létesülnek.

Köllő Judit

A város több pontján is megkezdődtek a tavaszi munkálatok a parkokban, köztereken, körforgókban. Retkes Orsolya és Fejes Tibor munkatársak éppen gyomot szednek.

Fotó: Kiss János

Mindezek rendben tartásáért a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. felel. A növények előkészítését mindig az előző év őszén szokták megtenni, ami szoros egyeztetésben zajlik a város főkertészével.

– A közterületek ágyásainak munkálatai, illetve a májusi növényültetések is a mi feladataink közé tartoznak – meséli Fodor György ügyvezető.

– Miután megszületett a döntés, hogy hova kerülnek a növények, megrendeljük őket, ami ebben az időszakban még folyamatban van. Így májusban körülbelül 60.000 virágot fognak munkatársaink kiültetni. Szolnokon huszonhat virágágyás található, melynek készületei márciusban megkezdődtek. Ilyenkor talajelőkészítést végzünk, ami annyit tesz, hogy átforgatjuk a földet, melyet tápanyaggal töltünk fel illetve gyomlálást és rotálást is végzünk, hogy lazítsuk a talajt.

– Virágok tekintetében ragaszkodunk a bevált fajtákhoz, ugyanis fontos számunkra, hogy látványossá tegyék a várost.

Mindehhez hozzátartozik az is, hogy az adott növénynek bírnia kell a szolnoki talajt. Így huszonötféle bevált növénnyel találkozhatunk majd városunkban, melyek közül nagyon népszerű a muskátli, kála, büdöske, napvirág és a krókusz is. A muskátlikat például kandelláberekben fogjuk kihelyezni, ami közel hatszáz darab lesz. Ilyenkor az összes dolgozót mozgósítani szoktam, hiszen ez elég hosszadalmas feladat.

Újabb virágfelületeket létesítenek Szolnokon, melyek közül a Mester úti laktanyánál lévő körforgalom cserjés, talajtakaró növényekben pompázik majd. Szépülni fog a Sebestyén körúti körforgalom is, ami pedig virág felületet kap. Mindkét helyen gyomirtást kellett végezniük, melynek a hatóideje három hét is lehet.

A város több pontján is megkezdődtek a tavaszi munkálatok a parkokban, köztereken, körforgókban. Retkes Orsolya és Fejes Tibor munkatársak éppen gyomot szednek.
Fotó: Kiss János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában