Rákócziújfalu

2021.03.18. 11:30

Országos versenyeken bizonyított a tizennégy éves Guth Ferenc

Guth Ferenc remek matematikai érzéke már az óvodában is feltűnt.

P. Pusztai Nóra

Guth Ferenc kiválóan szerepel a megméretéseken

Fotó: Nagy Balázs

A tizennégy éves Guth Ferenc bár már korábban is részt vett néhány tudáspróbán, a versenyzéshez az igazi kedvet mégis negyedikesként kapta

– Akkor szerettem meg a matekot, egy kedves, idősebb tanító néni volt, aki jól magyarázott – mesélte a rákócziújfalui Hermann Ottó Általános Iskola nyolcadikos tanulója.

Guth Ferenc kiválóan szerepel a megméretéseken
Fotó: Nagy Balázs

Azóta nincs megállás, sorra követik egymást a különféle megméretések. Az Alapműveleti Matematikaverseny városi fordulójában első, míg a megyeiben harmadik lett. Az Országos Tudásbajnokságon több ízben is az elsők között végzett. Továbbtanulási céljai közt is a reál tantárgyak szerepelnek, a Varga Katalin Gimnáziumba jelentkezett. A felvételi eredménye alapján a második a rangsorban.

– Még nem tudom pontosan, mi szeretnék lenni, a gimnáziumban még lesz időm eldönteni. A matek viszont szinte biztosan része lesz – tette hozzá.

Édesanyja, Guthné Lévai Ágnes elmondása szerint fia már egészen pici kora óta jól számol, ehhez való érzéke már az óvodában feltűnt. A helyi iskolába íratták, ahol a szakszolgálat felmérései alapján kiemelten tehetségesként említették Ferit. A szakemberek véleménye alapján sokrétű az érdeklődése, ami a későbbiekben még hasznára válhat.

– Eszembe sem jutott, hogy másik iskolába vigyem, itt, Újfalun a kis létszámú osztályokban – a felzárkóztatás mellett – külön figyelemmel fordulnak a tehetségesek felé is – mesélte az édesanya. – Látszik a mindennapokban, hogy Feri felkészült pedagógust igényel, jókat tud kérdezni. A tanárok a szint­jének megfelelő pluszfeladatokkal segítik a fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában