Galériával

2021.03.12. 13:55

Pályázati forrásból újul meg a karcagi ifjúsági ház koncertterme

Jelentős munkák kezdődtek pénteken a Karcagi Ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban. A részletekről a helyszínen Szepesi Tibor polgármestert kérdeztük.

Daróczi Erzsébet

Mint a városvezető elmondta, folytatódik az önkormányzati intézmények felújítása. Egy állami pályázaton elnyert forrásból az ifjúsági ház azon terme újul meg, amely a koncertek és más nagyobb rendezvények megtartásához szükséges. A beruházás a nagyterem nyílászáróit, az épület főbejárati és hátsó udvari kijáratát, valamint a lépcsőházi nagy üvegfalat érint.

– Egyrészt energetikai szempontból sokkal jobb, ha új, hőszigetelt ablakok, nyílászárók kerülnek az épületbe, másrészt a környéken lakók érdekében is jó, hiszen a koncertek, valljuk meg őszintén nagyobb hanggal járnak, ezt a hangterhelést szeretnénk bent tartani az épületben, tehát nemcsak hő, hanem hangszigetelt ablaküvegeket építünk be – fogalmazott a városvezető, aki bízik abban, hogy a pandémiás helyzetnek nemsokára vége lesz.

– Ha sikerül az oltással legyőzni a vírushelyzetet, s újraindulnak a rendezvények, megtelik élettel az ifjúsági ház emeleti terme. Reményeink szerint nagyon sok koncert szórakoztathatja majd az ide látogatókat, de leginkább a fiatalokat, mindezt úgy, hogy a zene nem zavarja majd a környéken lakókat. A beruházás az intézmény zárva tartása alatt valósul meg, így nem akadályozza a könyvtár működését sem.

– A pályázat határideje, elszámolása véges, azt gondolom a minisztérium azért írta ki és bírálta el még a tavalyi év végén, hogy azokat a munkálatokat, amelyeket a járványhelyzet miatt egyébként is végeznek a különböző kulturális intézményekben – meszelés, takarítás, tisztítás, leltározás –, abba belefér egy ekkora jellegű felújítás is. Örülök, hogy mi is sikeresen pályáztunk erre a nyílászáró cserére –

mondta Szepesi Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában