JÁSZKUNSÁG

2021.04.15. 08:26

Ezeken a helyszíneken lassíthatják közúti munkálatok a forgalmat

Cikkünkben összeszedtük a csütörtökön érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Útinform csütörtök reggeli összefoglalójában jelzi, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, ha az időjárás engedi, az egész ország területén, több helyszínen is az utak mentén illegálisan eldobált szemetet szedik össze.

Az M4-es autóúton, az Abony-nyugat csomópontnál a 92-es km-nél, a 406-os főút csatalakozásánál egy rövid szakaszon, új nyomvonalra terelik a járműveket.

A 4-es főúton,

  • Cegléden, a Szent Imre herceg utcai kereszteződésnél a jelzőlámpa detektorát, valamint a járdát állítják helyre. A Béke tér felé útszűkület mellett dolgoznak.
  • Törökszentmiklós előtt, a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.
  • Ceglédbercelen gyalogos átkelőhelyet építenek a Pesti úti szakaszon. Az 58-as és 59-es km között a munkaterületnél útszűkület követel figyelmet.
  • A 32-es főúton, Szolnok közelében az M4-es autóúttal kapcsolatos építési munka miatt korlátozásra készüljenek. A 67-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat egy helyben megépített terelőúton vezetik.

    A 46-os főúton, Törökszentmiklósnál a 4-es főút csatlakozásánál, a felüljárón sávlezárás mellett halad a forgalom.

    Lakitelek és Tiszakürt között, az M44-es gyorsforgalmi út építése kapcsán a Tiszakürtre vezető Petőfi utca legelejét lezárták, (4515 jelű út) így Tiszakürt település a 44-es főút felől jelenleg csak a Táncsics Mihály utcán át közelíthető meg. (a 4514-es jelű útról)

    Az érintett helyszíneket térképen is megnézhetik.

    Kompok, kamionstop, egyéb:

    A Tisza felső szakaszán valamennyi komp jár, Tiszadobnál a pontonhíd is üzemel. A középső szakaszon Tiszasüly és Tiszaroff között nem jár a komp. Az alsó szakaszon Csongrád és Csépa között üzemel a pontonhíd.

    A kamiontilalom ezen a hétvégén (április 17-18.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon. Március 1-től a tiltás már a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre is vonatkozik.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában