Galériával

2021.04.16. 14:00

Ingyenes étkezéssel támogatják a jászsági településeket

Jelenleg mintegy tizenöt térségi település része a szolgáltatásnak.

Hartai Gergely

A város konyhája a napokban kezdte meg működését

Fotó: Pesti József

Pócs János országgyűlési képviselő kezdeményezésére a minap indult el a népkonyha szolgáltatás a jászsági településeken. A Jászapátin működő konyha első főzési napjára a képviselő is ellátogatott.

– Az önkormányzatokkal előzetesen felvettük a kapcsolatot azt illetően, hogy miként is működik ez a program Debrecen környékén. Azaz, hogy az önkormányzatoknak meg kell hirdetniük a kezdeményezést és osztópontokat kell létesíteniük. Illetve mindenki, aki jelentkezik, ingyen étkezésben részesülhet – tájékoztatta hírportálunkat Pócs János.

Mint mondta, jelenleg mintegy tizenöt térségi település része a szolgáltatásnak. S ha a konyha kapacitása is megengedi, a nagyobb környékbeli városokkal is felveszik a kapcsolatot.

A város konyhája a napokban kezdte meg működését
Fotó: Pesti József

– Sajnos a népkonyha kifejezést általában együtt emlegetik a rászorultsági tényezővel. Ebben az esetben azonban nem erről van szó. Regisztrálhat például egyedülálló személy, de olyan is, aki valamiképp nem tudja megoldani a bevásárlást az ebédhez – hangsúlyozta a képviselő.

A szolgáltatásra jelentkezők önkormányzatuknál jelezhetik igényüket a napi ingyenes étkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában