Galériával

2021.04.18. 15:49

Jótékonykodtak is a piacolók Nagykörűben

A cseresznyefák kivirágoztak, a Cseresznyevirág ünnep sajnos elmaradt, így a vasárnapi Körűi Piacot a virágzó cseresznyefák ünnepének szánták a szervezők.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Rimóczi Ágnes

Borús időben, mégis derűs hangulatban zajlott a vásár, szemet gyönyörködtető és ínycsiklandozó helyi termékek sorakoztak a pultokon a látogatók, vásározók örömére. A piac ezúttal ráadásul jótékony célt is szolgált.

– A hagyományosan a templomkerti fajtagyűjteményben tartott ünnepünk egyik kedves eleme a személyes kívánságokkal feliratozott szalagok fákra kötése. Ezt most kissé másként valósítottuk meg. A szalagokra írt üzenetek mellé adományokat adhattak a vendégek. Az ebből befolyt összeget a közelmúltban árván maradt besenyszögi testvérek támogatására fordítjuk. Szintén nekik ajánljuk fel a piaci árusok helypénzét is – mondta el Barát József.

A Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület elnöke hozzátette, a feliratozott szalagokat eljuttatják a templomkertbe, felkötik majd a cseresznyefákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában