Alfa-Nova Kft.

2021.04.24. 16:30

Jövő hét elejéig marad a távfűtés Szolnokon

A közelmúltban ugyan befejeződött a távfűtési szezon a megyeszékhelyen, ám mivel egy ideig továbbra is hűvös-hideg marad az idő, a távvezetékeken történő hőenergia-szolgáltatást még néhány napig biztosítja az AlfaNova Kft. Utánajártunk, hogy pontosan meddig.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– A hivatalos fűtési idény minden év október 15-től a következő év április 15-ig tart – tájékoztatta hírportálunkat megkeresésünkre Horváth István, az Alfa-Nova Kft. igazgatója.

– Azonban a vonatkozó rendelet a távhőszolgáltatónak a fűtési szezont megelőző és azt követő harminc napban, azaz április 15-től május 15-ig, továbbá szeptember 15-től október 15-ig, pótfűtésre rendelkezésre állást ír elő. Szolnokon összesen mintegy nyolcezer-nyolcszáz lakás fűtését biztosítja társaságunk. A meteorológiai előrejelzések szerint ezen a tavaszon április 15-én nem állt le a szolgáltatás a városban, mert a meghatározott minimum tizenkét Celsius-fok alatt maradt a napi középhőmérséklet.

– Az előrejelzések szerint a jövő hét elején azonban már annyira felmelegedik az idő és tartósan magasabb lesz a napi középhőmérséklet tizenkét foknál, hogy a szezon véget ér – magyarázta a rendszer működését az igazgató.

Egyedi kérelemre a lakóközösségek, illetve a lakóépületek közös képviselői igényelhetik továbbra is a távfűtés-szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában