dr. Feledi József

2021.04.26. 17:25

Nem vár tovább, elhagyja kengyeli praxisát a rutinos orvos

Nem megfelelő elrendezés, rosszul működő nyílászárók, szűkös hely – ezekkel, vagyis lakhatási körülményeivel indokolja dr. Feledi József kengyeli háziorvos, hogy két év után miért távozik a településről. Bár többszöri próbálkozás után nemrég nyert pályázati pénzt az önkormányzat egy másik szolgálati lakás felújítására, a munkálatok csak néhány hét múlva kezdődhetnek el. Feledi doktor ezt már nem várja meg, május végén otthagyja a praxist.

Molnár-Révész E.

Dr. Feledi József és kollégája

Forrás: Beküldött fotó

– A nappaliban van a konyhánk, ugyanitt dolgozunk és élünk. A garázsba nem tudunk beállni, mert ott vannak a két éve kibontatlan dobozok, hiszen nincs hova kipakolni – mondta jelenlegi életkörülményeiről Feledi József doktor. Amikor Pécsről Kengyelre települt, arra kapott ígéretet, hogy hamarosan átköltözhet párjával az ideiglenes lakásból egy számukra is megfelelő épületbe. Ennek már két éve.

– Hatvanéves elmúltam már, úgy gondolom, méltatlanok ezek az életkörülmények. Elfogyott a türelmem.

– Nem okolok senkit ezért a helyzetért, csak belefáradtam, és szeretnék innen elmenni... A betegeimet viszont nagyon sajnálom – tette hozzá a háziorvos, akinek körzetéhez ezerhatszáz beteg tartozik.

– Korábban, Németh Lajos alpolgármester irányítása alatt az önkormányzat a Magyar Falu Programon pályázott szolgálati lakás felújítására, ami sajnos nem nyert – reagált megkeresésünkre a tavaly ősszel megválasztott Gál József.

– Akkor még reménykedtünk, hogy a pótlista segítségével bekerülünk, de azon sem nyertünk. Írtunk egy levelet Gyopáros Alpár kormánybiztosnak arra hivatkozva, hogy járvány van, nagy szükség lenne a háziorvosunkra, akit nagyon szeretnénk megtartani – tette hozzá a polgármester.

A településvezető elmondta, ezután több lakos és szakember felajánlotta hogy segít a lakás felújításában, de a doktor már nem szeretett volna ott lakni.

Dr. Feledi József és kollégája
Fotó: Beküldött fotó

– Ezért decemberben a Start munkaprogram keretében benyújtottunk még egy pályázatot, melyen 2,7 millió forintot nyertünk.

– Felajánlottuk Feledi doktornak, hogy a másik két önkormányzati ingatlan közül válasszon, hogy melyiket szeretné, azt újítjuk fel számára a pénzből.

–Az egyik egy óvoda mellett álló ingatlan, a másik a családsegítő épülete, mely egykor fogorvosi szolgálati lakás volt. Utóbbira esett a választás. Csakhogy, bár családsegítőnek elkészült már az új épülete, működési engedélyt még nem kapott. Így, amíg a családsegítő nem tud átköltözni, nem tudjuk elkezdeni az épület felújítását –indokolta a csúszás okát a polgármester.

Dr. Feledi József úgy döntött, ezt már nem várja meg. Azt mondja, a Dunántúlra nem megy vissza, hiszen éppen a Tisza miatt költözött vissza az Alföldre, ahol született, így itt keres másik praxist. Nehéz dolga nem lesz, hiszen számos település küzd a megyénkben orvoshiánnyal.

Biztosított marad az ellátás a faluban

Kengyelen két háziorvosi körzetben látják el a lakosságot. Az egyikben két ­helyettesítő orvos, a másikban jelenleg még dr. Feledi József háziorvos rendel, aki május végén hagyja ott a kengyeli praxist.

– Már találtunk egy helyettesítő orvost Feledi doktor körzetébe, így nem maradnak ellátatlanul a páciensek. Természetesen a cél az, hogy ismét állandó orvosunk legyen. Amint a családsegítő szolgálat kiköltözik a jelenlegi helyéről, el tudjuk kezdeni a szolgálati lakás felújítását, hogy megfelelő életkörülményeket kínálhassunk a jelentkezőnek – mondta Gál József, Kengyel polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában