kivitelezési hibák

2021.04.12. 07:00

Új tetőt kaphat a kunszentmártoni sportcsarnok

A villámvédelmi rendszer kiépítését is fedezi a támogatás.

P. Pusztai Nóra

Felújítják a tizenöt éve átadott Dani Margit Sportcsarnokot. Az épület 2006-ban készült el, ám kivitelezési hibák már akkor felütötték a fejüket. Rendszeres a tetőbeázás, rossz a lécezés és a fóliázás. A korábbi és közelgő munkálatokról videóüzenetben tájékoztatta a lakosságot Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

– Felvetődhet a kérdés, hogy miért kell tizenöt év után felújítani az épületet. A tető problémái mellett a homlokzat szigetelése sem megfelelő, de annak idején még a nyílászárókat sem építették be megfelelően, a villámhárító rendszer pedig el sem készült – részletezte a város vezetője.

Hozzátette: a képviselő-testület folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy a csarnok olyan műszaki állapotba kerüljön, ami méltó az épülethez.

Korábban a Magyar Kézilabda Szövetség tornacsarnok felújítási programjában vettek részt, mellyel a beázás nem oldódott meg.

– Újabb, százszázalékos támogatású pályázatot nyertünk el. Az összegből cseréltetjük a teljes tetőhéjazatot, lécezést, fóliaborítást. A hő- és hangszigetelés mellett majd a lambériák cseréjét, illetve a villámvédelmi rendszer kiépítését is fedezi a támogatás. Mindezek mellett az eresz- és lefolyócsatornákra és egyéb bádogosmunkákra is jut – fejtette ki a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában