Összefoglaló

2024.06.13. 20:52

Kibercsalót fogtak el a tiszafüredi rendőrök – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A rendszerváltás óta még soha nem volt ennyi polgármesterjelölt Szajolban. Hatan indultak a településvezetői székért, melyben, a lakosság döntése szerint maradt a jelenlegi polgármester, Szöllősi József.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

Ökölnyi vastagságú csőbe szorult egy ártatlan négylábú Jászladányon. Azonnal mentőakció indult a kölyökkutya kiszabadításáért.

Számos ellentmondás mentén zajlik egy huszonöt esztendős fiatalember büntetőpere a Szolnoki Törvényszéken. Már-már úgy tűnt, hogy csütörtökön véget érhet a vesztegetési ügyben a bizonyítási eljárás, ám a beidézett vádlott hiányában az ítélkezési szünet utánra napolta el a meghirdetett tárgyalást dr. Hajdu Anna bírónő.

Három településen maradt a régi vezető, kettőben pedig új polgármester áll majd munkába októbertől. A Mezőtúri járásban így döntöttek a választópolgárok...

Aktívak voltak a választópolgárok a Jászságban is. Nagyobb fennakadás nélkül, rendben lezajlott az önkormányzati és európai parlamenti választás. Kilenc polgármesterjelöltnek nem akadt kihívója, ezért egyetlen érvényes szavazat is elég volt ahhoz, hogy megválasszák a település élére. A legtöbben Jászalsószentgyörgyön versenyeztek a polgármesteri székért.

Az utóbbi hetekben jó néhány erőteljes vihar tépázta térségünket. A szupercellák és zivatarok nem ritkák az idei szezonban, sőt, előfordult már tornádó is! Szakértőt kérdeztünk arról, mire számíthatunk a Jászkunságban, az előttünk álló nyári hónapokban.

Áfacsalás, sikkasztás, hamis számlák: lesz mit kibogoznia a Szolnoki Törvényszéknek az újszászi csalók ügyében, akik százmilliókat tüntettek el.

Színpadi programok, író-olvasó találkozók, dedikálás, koncertek és fotókiállítások színesítik a 95. Ünnepi Könyvhét szolnoki eseményeit.

Egy pályázat keretében mesélhettek kedvenc időtöltésükről általános iskolás korú, Jász-Nagykun Szolnok vármegyei fiatalok. A legötletesebb prezentációkat díjazták is csütörtökön délután a Szolnoki Szakképzési Centrum központi aulájában.

Kísérletezés, sportolás, kézműveskedés... A szemfülesebb és előrelátóbb szülők már áprilisban, májusban legfoglalták gyermekeiknek a nyári táborokat. A legtöbb turnus már betelt, de a tanév utolsó heteiben még akadnak lehetőségek a kisebbek és nagyobbak számára, hogy a szünidőt hasznosan töltsék el.

Félpucéran, feltartott kézzel lépett ki lakásából a minap egy pécsi férfi. Jó oka volt, hogy így tegyen: a rendőrök szólították fel rá, és amikor kitette a lábát otthonából, pisztolycsövek meredtek rá. Minderre azért volt szükség, mert a férfi feltételezhetően kibercsaló, aki a közelmúltban tucatnál is több embert csalt lépre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában