koncert

2021.06.13. 16:00

Kalandozásra hívták a zenekedvelőket Jászberényben

A járványhelyzet miatt a koncertek zömébe csak online lehetett bekapcsolódni.

Illés Anita

A RitMusa Zenekar fellépése zárta a rendhagyó koncertsorozatot Jászberényben

Fotó: Pesti József

A RitMusa Zenekar koncertjével zárult a TradícióFúzió – Folk XXI. programsorozat a KultUdvar – Jász Hagyományőrző Közösségi Tér szervezésében a minap.

Kocsán László, az Országos Néptánc Baráti Kör Egyesület (ONBK) elnöke köszöntötte a közönséget a Jászság Népi Együttes székházában tartott koncerten, melyet a közösségi oldalon is közvetítettek. A hagyományok tiszteletéből fakadó zenei kalandozást a járványügyi korlátozások miatt csak a virtuális térben láthatták az érdeklődők az elmúlt hónapokban.

A záróeseményen Kocsán László örömét fejezte ki, hogy januártól júniusig olyan zenekarok léptek fel, mint például a Csángálló, az Esszencia Produkció, a Bordó Sárkány, Dresch Dudás Mihály és barátai, Szokolay Dongó Balázs, Fábri Géza vagy a RitMusa.

Különféle zenei irányzatok és hangszerek, lélekemelő dallamok varázsolták el a közönséget. A RitMusa lendületes muzsikája az autentikus cigányzene világába kalauzolta el a hallgatóságot, meglepetésként jászfényszarui feldolgozást is előadott az ercsi zenekar.

A RitMusa Zenekar fellépése zárta a rendhagyó koncertsorozatot Jászberényben
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában