turizmus

2021.06.17. 12:08

Nemzeti értékeket mutatnak be a szolnoki utazás kiállításon

Számos kísérő programot is kínál a június 25-26-ai rendezvény.

Rimóczi Ágnes

Idén újra megrendezik a Szolnoki Utazás Kiállítást, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvénye fókuszában a turisztikai látványosságokon túl a térség nemzeti értékei állnak majd.

– A kiállítás nemcsak a nagyvilágot jelenti, hanem a közvetlen környezetünket, Szolnok térségét – kezdte Molnár Lajos Milán az eseményről tartott sajtótájékoztatón.

Az Agóra ügyvezető igazgatója hozzátette, fontos továbbá, hogy a programot nemcsak azért szervezik, hogy turisztikai értékekkel, földrajzi érdekességekkel gyönyörködtessék a látogatókat, hanem szeretnék megtölteni egy kis lélekkel.

– Ezért találtuk ki a nemzeti értékek napját, mely plusz tartalommal ruházza fel a kiállítást – tette hozzá. – A térség nemzeti értékeit, hungarikumait gyűjtöttük össze, s ezeket mutatjuk be. Húsz térségi település vesz részt a kiállításon, általuk is rengeteg értéket ismerhetnek meg a látogatók. És természetesen számos kísérő programot is kínál a június 25-26-ai rendezvényünk. Kiállítások, gyermekműsorok, zenés bemutatók és gasztroműsorokat kínálunk vendégeinknek – sorolta Bárándiné Nikolényi Edit, a Szolnok Tourinform Iroda vezetője.

Az utazás kiállítás együttműködő partnere a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola, valamint az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete, melyek különleges értéket képviselnek térségünkben. A Magyar Szablyavívás eleme a szolnoki-, valamint megyei értéktárnak, illetve tavaly hungarikummá is nyilvánították, a szolnoki katonai és sport ejtőernyőzés pedig része a városi- és megyei értéktárnak. A szablyavívók képviseletében Békési István vívómester, iskolavezető szólt bemutatóikról, az ejtőernyősök programjait pedig Szabovik Zoltán nyugállományú alezredes, a szervezet elnöke mutatta be a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik