Jászberény

2021.06.01. 07:00

Pócs János a vizsgálóbizottság ötletét is támogatja

 – Teljes mértékben támogatom a bizottság létrehozását – reagált a jászberényi Fidesz-frakció kezdeményezésére hétfőn Pócs János, a térség országgyűlési képviselője.

Hartai Gergely

Mint arról korábban beszámoltunk, petícióval tiltakozik a város Fidesz-frakciója a Jászkürt Újság főszerkesztőjének leváltása és a cenzúra ellen. Szerintük ugyanis a polgármester egyszemélyes döntése a főszerkesztő cseréjére vonatkozóan kizárólag politikai okokra vezethető vissza. Élesen bírálták emellett a városvezetés döntéseit, melyek a piaccsarnok és a Malom Kulturális Központ kivitelezésével kapcsolatos peres ügyekhez vezettek.

A minapi sajtóeseményen az is elhangzott, hogy a piacberuházás határidőre történő kifizetésének elmaradását, annak körülményeit, okait, indokait nem tudják részleteiben, mert ehhez sem kérte ki a véleményünket a polgármester.

Emiatt vizsgálóbizottságot állítanának fel annak érdekében, hogy kiderítsék, történt-e szándékos károkozás a városvezetés részéről.

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője hírportálunknak azzal indokolta álláspontját, hogy szerinte egy demokráciának az ellenőrzés alapvető feladata és feltétele egyaránt.

– Az ügy részleteibe nem látok bele, ugyanakkor azt látom, hogy komoly kétségek jellemzik – tette hozzá a honatya. Majd azt is kiemelte, hogy a Jászkürt Újságot érintő petíciós akciót is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában