BUDAPEST/SZOLNOK

2021.06.23. 07:00

Rangos díjat kapott dr. Hoksári László

Átadták az idei, Köszönet a Hősöknek díjakat hétfőn, Budapesten.

Molnár-Révész Erika

20200805 Szolnok Dr. Hoksári László szolnoki háziorvos és Sasi Tímea ápolónő a Jubileum téri orvosi rendelőben. Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Száz szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentős vehette át a Szent Corona emlékérmet és a pénzjutalmat, a díjat alapító prof. dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettestől. Az elismeréssel az egészségügyben dolgozók járványhelyzetben tanúsított önfeláldozó munkáját, kimagasló szakmai teljesítményét és betegközpontú szemléletét jutalmazzák. Díjat vehetett dr. Hoksári László szolnoki háziorvos, a Magyar Orvosi Kamara megyei alelnöke is.

– Ez a díj, ahogy az alapító professzor mondta, arról szól, hogy arcot és nevet kapjanak az egészségügy arctalan és névtelen hősei. Természetesen nagy megtiszteltetés az elismerés, de úgy gondolom, hogy még rengeteg egészségügyi dolgozó megérdemelné – nyilatkozta a kitüntetett.

A díjat tavaly alapították, és Szent Corona vértanúról nevezték el, aki a II. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket. A jelöléseket május 20-ig lehetett leadni, a díjazottak kiválasztásában a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és az Országos Mentőszolgálat közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában