turisztikai fejlesztés

2021.07.18. 18:20

Átadták Rékason a Zagyva Ökoparkot

Ünnepélyes keretek között adták át szombaton a Zagyva Ökoparkot, mely három település, Újszász, Zagyvarékas és Szászberek összefogásával valósult meg.

Czakó Nóra

Fotó: Faragó Bence

A közel 197 millió forintos turisztikai fejlesztésnek köszönhetően a látogatók különféle túraútvonalakon, gyalogosan, kerékpárral vagy akár lovon, illetve a folyón evezve is megtekinthetik a térség természeti értékeit, élővilágát Zagyvarékastól Újszászon át Szászberekig.

Az ökopark területén felnőtt játszóteret, erdei csikung tornapályát, tanösvényt és egy madármegfigyelő magaslest is kialakítottak.

Szombaton a szászbereki Kohner Kocsiszínben kezdődő ünnepségen Alapi József, Szászberek polgármestere, Pócs János országgyűlési képviselő, Kurucz László, Zagyvarékas polgármestere és Dobozi Róbert, Újszász polgármestere mondott beszédet. Ezután a vendégek állófogadás keretében megtekintették a Zagyva Ökoparkban készült természetképeket bemutató kiállítást, majd kerékpárokkal és kenukkal indultak tovább az újszászi Orczy Parkerdő felé, ahol különféle sportolási lehetőségeket próbálhattak ki.

Az ünnepség harmadik állomásán, a zagyvarékasi Kisszögben, ahová szintén kerékpárral és kenuval érkeztek meg a résztvevők, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is beszédet mondott. Ezt követően a már hagyományosnak számító Szomszédünnepen a három település fellépőinek műsorai szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában