Galériával

2021.07.23. 16:30

Együtt alkottak Tiszaföldvár képzőművészei

Voltak, akik megkezdett alkotásaikat fejezték be, álmodták újra, de születtek teljesen új művek is.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Tomoskozi Karoly

Kéthetes alkotótábort szerveztek a Városi Galériában. Meggyes Zsuzsanna a Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesület vezetője megkeresésünkre elmondta, az összegyűlt csapat az elmúlt hónapban átélt nehézségek után könnyedén összehangolódott.

Akadtak, akik korábban megkezdett alkotásaikat fejezték be, esetleg álmodták újra, de születtek teljesen új remekművek is. A megszokott előadások viszont a felújítás miatt elmaradtak.

– A munkálatok 2020-ban indultak, ekkor a több éve gyűrűző feladatokat végre elvégezhették – hangsúlyozta Meggyes Zsuzsanna. Korszerűsítették a Városi Galéria víz- és szennyvíz hálózatát.

– A település műszaki osztály vezetőjével és a vízművel folyamatosan egyeztettünk, ennek eredményeképpen végre csatornára kötötték a galéria fennmaradó részét és a lejárt vízórát is kicserélték – fejtette ki.

Az épület hátsó felén megtörtént az ajtó-, ablak-, és mennyezetcsere, a hőszigetelés. A pince páramentesítését a Tiszaföldvár Városüzemeltető Nonprofit Kft. munkatársai végeztek el.

– A hátsó termeket, parkettát az alkotóköri tagok festették. A székek, fotelek teljes felújítása is a szorgos kezek munkájának eredménye – részletezte.

A tennivalók még nem fejeződtek be, ugyanis az épületben emlékszobát alakítanak ki, valamint rendszerezik a fotóarchívumot a kezdetektől egészen napjainkig.

Új függesztőrendszert építenek és dekorációs elemeket helyeznek ki, az udvaron pedig pihenősarok készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában