Szolnok / Galériával

2021.07.14. 13:35

Ezúttal nem tanítottak, hanem „katonásan” tanultak a pedagógusok

Immáron tizenkettedik alkalommal oktattak pedagógusokat katonai alapismeretekre.

Mészáros Géza

Szolnokon a Honvédség Kdét Program záró napján a 120órás kiképzés végén vizsgfeladatokat oldanak meg a résztvevők.

Fotó: Nagy Balazs

Általában tavasszal és ősszel indítanak képzéseket a Honvéd Kadét Program iránt érdeklődő pedagógusok számára, azonban idén olyan sok volt a jelentkező, hogy egy nyári tanfolyamot is beterveztetett a Honvédelmi Minisztérium. A kéthetes, százhúsz órás kurzus szerdai zárófoglalkozásán Mádi Lajos alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison zajló tanfolyam felelőse arról számolt be, hogy immáron tizenkettedik alkalommal oktattak pedagógusokat katonai alapismeretekre.

Ezúttal tizenhat, az ország számos pontjáról érkezett tanár és oktató öltött magára terepmintás egyenruhát, s vállalta a helyőrség sportpályájának közelében a szabadtéren felállított sátorban alvást, a hajnali kelést, az alakzatban vonulást és az egyéb szigorú, katonás szabályok elviselését, betartását.

Mádi alezredes elmondta, a negyven órás e-learning, azaz okoseszköz-használatú elméleti oktatást követően került sor a nyolcvan órás gyakorlati foglalkozásra. Ennek során a pedagógusok megismerkedtek egyebek mellett az elsősegélynyújtással, a fegyverek kezelésével, a lövészettel, a tájolással, illetve más hasznos „praktikákkal„.

A tanfolyam végén a tanárok levizsgáztak, és olyan tanúsítvánnyal lettek gazdagabbak, amely a köznevelésügyi törvény alapján feljogosítja őket a katonai alapismeretek tantárgy oktatására, illetve arra, hogy érettségiztessenek is abból.

– Nekünk az a tapasztalatunk, és a résztvevőktől rendre olyan visszajelzéseket kapunk, hogy azok a tanárok, illetve diákok, akik részt vesznek a Honvéd Kadét Programban, nem csupán biztos tudással gazdagodva térnek haza tőlünk, hanem örömteli élményekkel is – hangoztatta Mádi Lajos alezredes, tanfolyam felelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában