Pályázat

2021.07.05. 07:00

Időálló gondolatokat vetettek papírra Tiszafüreden

Vers- és prózaíró pályázatot hirdettek.

Ujvári László

A városi könyvtár és információs központ idén is meghirdette hagyományos vers- és prózaíró pályázatát. A beérkezett pályaműveket négytagú zsűri értékelte: Fodorné Hámori Ágnes nyugalmazott könyvtáros, Klukáné dr. Pilishegyi Ibolya nyugalmazott pedagógus, Magyar Zoltánné pedagógus, valamint Percze Miklós költő.

A minapi eredményhirdetésen – melyen Vargáné Balogh Irén alpolgármester köszöntötte a megjelenteket – összesen tizenöt díjat osztottak ki három korcsoportban, két műfaji kategóriában.

A fiatalok között prózakategóriában Knotz Vivien lett az első, versben pedig Kovács Anita Violáét találta legjobbnak a zsűri. A felnőttkorcsoportban ifj. Vladár László írta a legszínvonalasabb prózát, míg a verselők között Répa Jenő bizonyult a legjobbnak. A gyermekek között Tóth Boglárka Franciska prózáját különdíjjal jutalmazták.

Ahogy Prinyi Tünde könyvtárigazgató fogalmazott: nincs egyértelmű győztes vagy vesztes. Mindenki nyert, aki papírra vetette a gondolatait, mert időtálló alkotást hozott létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában