védvonal

2021.07.09. 09:33

Megerősítik a gátat Tiszavárkonynál

Körülbelül két hete gőzerővel zajlanak a munkálatok a révlejáró, illetve a polgármesteri hivatal közötti magasparti területen.

Kovács Berta

A kivitelező cég szakemberei, Pintér János (balra) és Nagy Lajos folyamatosan ellenőrzik a gátépítést

Fotó: Mészáros János

Hegedűs István polgármester arról számolt be, hogy a révlejáró és a polgármesteri hivatal közötti szakaszon körülbelül két hete igen intenzíven dolgoznak. Teherautókkal Vezsenyről is hordták át a földet, de a nagy járművek nem okoztak fennakadást a környék közlekedésében. A település bejáratánál húzódó magaspartnál a korábbi években megcsúszott a partfal. Itt jelenleg nem végeznek munkát.

– Jó lenne pedig, ha mielőbb megerősítenék, mivel folyamatosan tovább omlik, amikor magas a vízállás – jegyezte meg a polgármester.

A munkálatokkal kapcsolatban megkérdeztük a Kötivíziget is.

A kivitelező cég szakemberei, Pintér János (balra) és Nagy Lajos folyamatosan
ellenőrzik a gátépítést
Fotó: Mészáros János

 

– Tiszavárkony térségében a Kötivízig által kisajátított magasparti területen végzünk munkákat, körülbelül 100 méter hosszban. A kisajátítást követően az ott lévő épületeket, építményeket elbontották, és tavaly megkezdődtek a tereprendezési munkálatok. Jelenleg itt a védvonal építése zajlik.

– A munka jelenleg ötvenszázalékos készültségi szinten tart. Szintén Tiszavárkony térségében 2019-ben

medercsúszást tapasztaltunk. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a terület mozgását. Elkészültek a szakmai vizsgálatok, a kiviteli tervek

elkészítéséhez szükséges felmérések. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik. A terület karbantartásáról – a lehetőségekhez képest – folyamatosan gondoskodunk – tájékoztatta hírportálunkat Laczi Zoltán pr-referens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában