munkálatok

2021.07.18. 14:00

Megújul a mezőtúri tűzoltóság tetőszerkezete

A munkálatok idején is zavartalanul ellátják feladatukat, biztosítottak a vonulások.

Rimóczi Á.

Ősszel fejeződhet be a felújítás – mutatja Liszkai Zoltán

Fotó: Nagy Balázs

– A minapi vihar után aggódva léptem a laktanyába, hogy vajon beázott-e a tetőszerkezet. Akkor ugyanis még voltak részek, melyeket nem fóliáztak le a szakemberek. Szerencsére nem történt baj, de az elmúlt időszak heves esőzései még inkább indokolttá tették a tűzoltóságunk tetőszerkezetének felújítását – magyarázta Liszkai Zoltán tűzoltó ezredes.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője hozzátette: korábban sokszor gondot okozott az épület beázása.

– Az 1928–29-ben épült laktanyát már többször renoválták, de a munkálatok nem, vagy csak részben érintették a tetőt. Az időjárás pedig nem kímélte a sok évtizedes szerkezetet, mely sajnos már többször beázott. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tetőfelújításra készített műszaki és pénzügyi javaslatát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elfogadta, és biztosította az ehhez szükséges forrást – számolt be Liszkai Zoltán.

A kirendeltségvezető a munkálatokat részletezve elmondta: a szakemberek elbontják a faszerkezet rossz állapotú részeit, cserépléceket, szarufákat, gerendákat cserélnek, valamint új héjazat, fólia és bádog kerül a tetőre.

Ősszel fejeződhet be a felújítás – mutatja Liszkai Zoltán
Fotó: Nagy Balázs

– A feleslegessé vált részeket lebontják, a tömlőszárító toronynak a külső homlokzatát is javítják, így biztonságosabb, egyben esztétikusabb lesz a laktanyánk. A beruházás – amit egy helyi vállalkozás végez – a tervek szerint ősz elejére, legkésőbb végére befejeződik – árulta el. Liszkai Zoltán kiemelte: a munkálatok idején is zavartalanul működik a tűzoltóság, a vonulások biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában