Felújítás

2021.07.28. 09:00

Több útszakasz fejlesztésére pályázott Tiszasas

A település több helyen is sikeresen pályázott.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Shutterstock

A tiszazugi településen az úthálózat szinte minden szakasza aszfaltos, csak kisebb közök murvával szórtak. Vágner István polgármester elmondta, a Belügyminisztériumnál pályáztak fejlesztésre, közel húszmillió forintot nyertek is a Kinizsi Pál utca újraaszfaltozására.

– Ha végigmegyünk rajta látható, hogy nem különösen rossz a helyzet, viszont az útszakasz széle a szennyvíz építése után megsüllyedt, félő, hogy később lerogyna az egész. Szélesíteni nem lehet az utcát, de a felújítást padkázással zárják majd. A pályázathoz tizenöt százalék önerő is szükséges – részletezte.

De nem ez az egyetlen beruházás, amire megnyerték a tervezett összeget. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a Bagaméri utcát közel huszonhárom millió forintból újíthatják fel. A szakasz végén a szemétszállító autónak egy fordulót is építenek, hogy ne hordja majd fel a sarat.

– Az előkészületeknél járunk, néhány héten belül aláírhatjuk a szerződést és még idén nyáron kész is lehet a Bagaméri utca – emelte ki Vágner István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában