szolnok

2021.08.13. 07:00

A környezet megóvására ösztönöz az előadás-sorozat

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben múlt hónapban indult a Kert-Gazda(g)ság című előadás-sorozat Sasvári István kertészmérnök részvételével.

Köllő Judit

Sasvári István kertészmérnök

Fotó: Nagy Balázs

Az előadás-sorozat célja a természetes kertek kialakításának népszerűsítése és a környezetünk megóvására való felhívás.

Sasvári István gyermekkorától kezdve lelkes képviselője a fenti témáknak, így minden hónap második kedd délutánján számos érdekes adalékkal szolgál az érdeklődőknek.

Az első három előadás alapfogalmakról és a természetben fellelhető fontos tevékenységről szól. A második találkozót a héten rendezték meg a könyvtár Verseghy Termében, a program az Egy kis rendszerszemlélet – Ökológia mindenkinek címet kapta. Az előadáson többek közt elhangzottak azok a felelős és hétköznapi tevékenységek, melyekkel jobbá tehetjük környezetünket.

Sasvári István kertészmérnök
Fotó: Nagy Balázs

A kertészmérnök azt is kihangsúlyozta, hogy kis léptekben lehet nagy dolgokat létrehozni. Ugyanakkor nem elég, ha valaki csak LED-izzót használ az otthonában, miközben a zöld szemléletmód többi fontos tevékenységére nem figyel, mutatott rá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában