Galériával

2021.08.03. 11:28

Elkészült a Tisza-tó legpontosabb és legrészletesebb térképe

Barátom a Tisza-tó néven jelent meg hazánk második legnagyobb tavának minden korábbinál részletesebb térképe, melyet augusztus 2-án mutatott be a tiszafüredi Horgászati Központban a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– A munkánk során az összefogás a kulcsszó, erre volt szükség akkor is, amikor ezt a térképet létrehoztuk – mutatta fel a kiadványt Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. ügyvezető igazgatója.

– Külön köszönet illeti Lovas Attila igazgató urat, és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) munkatársait, a közreműködésük nélkül ma nem lehetnénk itt – húzta alá.

A térkép bemutatásán részt vett Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc díjas opera-énekesnő, az elmúlt hétvégén megrendezett Tisza-tavi Fesztivál nagykövete, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, és Heves megyei kollégája, Juhász Attila Simon.

– Aki ismeri a tavat, az tudja, hogy ekkora területen nem könnyű tájékozódni, a holtágak és öblítőcsatornák, ártéri szigetek még a legjobbakat is próbára teszik – mutatott rá Hubai Imre.

– A térkép mindenkinek segít, hogy biztonságban legyen, megbízhatóan tájékozódhasson, és valóban felejthetetlen élmény legyen az itt töltött idő. Hálás vagyok mindenkinek, aki szerepet vállalt a térkép megszületésében – hangsúlyozta beszédében a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke.

A most elkészült térkép egyébként a legrészletesebb és legpontosabb a tározóról, ráadásul egy olyan alkalmazásnak az alapja, amelyet hamarosan megtalálhatunk digitális okoseszközökre, telefonokra és táblagépekre. A térkép napokon belül megtalálható lesz a térségben működő horgászboltokban, a Tisza-tavi kikötőkben, és a Horgászati Központban is.

Az eseményen elhangzott, a Tisza-tavi horgásznapok száma tavaly elérte a százharmincezret, a kifogott halak becsült összsúlya pedig a kétszázötvenezer kilogrammot. Az eddigi tapasztalatok alapján minden adott ahhoz, hogy a Tisza-tó idén is legalább ilyen jó évet zárjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában