Rekonstrukció

2021.08.17. 18:59

Megújult a régóta rossz állapotban lévő jászszentandrási útszakasz

Az 1960-ban épült bekötőútra már alaposan ráfért a felújítás.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Hazai forrásból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában és kivitelezésében újult meg a 32133. jelű jászszentandrási bekötőút településen belüli része.

A közel egy kilométeres szakaszt kedden délután adták át. Az eseményen Kolláth Bálint, a település polgármestere örömét és köszönetét fejezte ki mindenkinek a lobbiért, valamint a kivitelezésért. Az 1960-ban épült bekötőútra már alaposan ráfért a felújítás. A lakosok régi álma vált valóra azzal, hogy ez a rekonstrukció a Magyar Falu Program keretében megvalósult.

A fejlesztés egyik érdekessége, hogy a kivitelező azonos a beruházóval, amely a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kovács Péter, a cég Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette a beruházás fő paramétereit.

Az útszakasz felújítása során a teljes burkolatszélességben nagyfelületű javítást végeztek.

Megtudtuk többek között, hogy a meglévő burkolatra a teljes pályaszélességben öt centiméter vastag kopóréteg épült. Ezenfelül az érintett szakaszon zúzott kőből az út mindkét oldalán, 0,5 méter szélességben stabilizált padkát létesítettek. A fejlesztésnek köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és rövidül az utazási idő.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője beszédében méltatta azt a településfejlesztő munkát, aminek eredményeként a Jászság turisztikai paradicsomának nevezett faluban szinte nincs eladó ház, a közelmúltban átadott bölcsőde pedig lassan kicsinek bizonyul. A termálfürdőjéről és tanyavilágáról híres település „jó úton” jár – összegezte a honatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában