Augusztus 20.

2021.08.17. 18:30

Országosan is kiemelkedőnek számító légiparádé lesz Szolnokon

A rendezvények miatt útlezárásokra kell számítani augusztus 18-tól.

P. Pusztai Nóra

Minden eddiginél nagyszabásúbb légiparádé és tűzijáték várja augusztus 20-án a megyeszékhelyre érkezőket. A 18 órakor kezdődő, egyórás parádéban levegőbe emelkedik több helikopter is. A listán megtalálható öt H-145M, két Mi-24, egy-egy Mi-17 és AS 350B típusú helikopter is. A felsorolást három Zlin kiképző repülőgép teszi teljessé.

– Bár sokáig kétséges volt, hogy a Szent István napi programokat meg lehet-e rendezni, végül kormányrendeletben engedélyezték azok megtartását. Így a szolnoki rendezvény legalább olyan tartalmas és színvonalas lesz, mint ahogy azt megszokhatták az elmúlt években – mondta a keddi sajtótájékoztatón Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője.

A városházán Rózsa József, a rendezvényt szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, a Belvárosi Templom előtti teret beleértve összesen négy helyszínen zajlanak majd a programelemek.

– A Tisza-parkban alapvetően gyerekműsorokkal- és foglalkoztatókkal, kirakodóvásárral készülünk. A Tiszai Hajósok tere számos zenei előadásnak biztosít helyet – fejtette ki.

A hosszú hétvégén útlezárásokra is számítani kell, augusztus 18-tól már elkezdik kialakítani a rendezvény területét.

– A légiparádé és tűzijáték idején sem a Tiszavirág gyalogos sem pedig a közúti hídra nem lehet majd felmenni – hangsúlyozta Ribár Zsuzsanna, a sportcentrum szervezési csoportjának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában